FORSIDE / Tagmuligheder / Tagpap

FIND DIN LOKALE TAGPROFF

TagProfferne er håndværkere med en certificeret uddannelse i alle aspekter af tagkonstruktioner.

FIND TAGPROFF

Tagpap
I dag er tagpap et godt materiale, som både er billigt og nemt at arbejde med. Endvidere kan tagpap lægges næsten fladt og på mange forskellige måder.

 

Tagpap - historien bag

Det var en svensk læge, der for ca. 225 år siden fandt på at beklæde plader af pap med tjære, men først senere kom idéen om at kombinere tjærens vandtætte egenskaber med overlappende plader for at opnå den bedst mulige tagdækning. Tagpap i baner, som vi kender det i dag, blev allerede produceret i slutningen af 1800-tallet. Dengang blev tagpappet rullet ud på taget og derefter sømmet i samlingerne, og til sidst skulle tagpappet overstrøges med tagpixtjære. For at vedligeholde taget skulle dette gøres med 1-2 års mellemrum, hvilket dengang ofte var et ret omfattende stykke arbejde.

 

Tagpappet slog for alvor igennem i 1930'erne, og på dette tidspunkt kunne man svejse samlingerne sammen for at gøre taget tæt, hvilket var en mere optimal løsning end at sømme dem sammen. Endvidere blev tagpappet også belagt med knuste natursten (som fx. granit, skifer og marmor) og teglsten eller strøet med keramisk farvede sten i rød eller grøn for at øge tagpappets levetid.

 

Udover tjære brugte man også bitumen i tagpap. Bitumen er en naturlig del af de fleste råolier og kaldes også for naturasfalt. Af miljømæssige årsager holdt man helt op med at bruge tjære i tagpapindustrien i 1970'erne - bitumen bruges dog stadigvæk.

 

I dag er langt det meste tagpap fremstillet af asfaltimprægneret polyester, som så får et lag af skifer eller stengranulat for at beskytte det mod solens stråler. Det er et let tag og fås i flere forskellige farver som fx. hvid, grå og grøn. Den mest almindelige farve er dog sort.

 

Der er mange muligheder med tagpap, og det kan bruges mange steder, når det kommer til tagformer og overflade.

 

Et tag med tagpap består typisk af:

  • Overpap - et lag af pap, som oftest bliver brændt på. Dette lag ligger øverst i tagdækningen

  • Underpap - et underlag under overpappen for at gøre taget helt tæt. Alt afhængig af underlag og opgave, brændes eller sømmes underpappet på

Hvis dit tag er fladt, er det en god idé at lægge 2 lag tagpap på, så du undgår fugt, og på sigt også regnvand, i at trænge igennem taget.


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk