FORSIDE / Tagmuligheder / Ståltag

FIND DIN LOKALE TAGPROFF

TagProfferne er håndværkere med en certificeret uddannelse i alle aspekter af tagkonstruktioner.

FIND TAGPROFF

Ståltag
Et ståltag er et tag bestående af stålplader, der hører under kategorien tagbelægninger af metal. Et ståltag er et helt vindtæt, vejrbestandigt og vandtæt tag, og da metal kan formes som intet andet materiale, er et ståltag meget egnet til skæve og kantede tagformer.

 

Foruden ståltag findes der også metaltag af andre materialer som fx.:

  • Zink

  • Kobber

  • Aluminium

  • Rustfrit stål


Et ståltag er et let tag, som kan lægges ovenpå næsten alle typer huse. Da vægten er meget lav, lægges ståltaget ofte direkte ovenpå det eksisterende tag. Pladerne fås i forskellige matte og blanke lakeringer i farverne grå, sort, grøn, rød og brun, og det er derudover også muligt at købe teglformede stålplader, der på afstand ligner et almindeligt tegltag.

 

Montering af ståltag
Stålplader, der ligner tegl, bruges i dag især i forbindelse med renovering af ældre parcelhuse fra 1960'erne og '70'erne, der har bølgeeternitplader på. Eternitpladerne på disse tage er netop i disse år ved at være udtjente og har behov for en udskiftning. Grunden til, at ståltage anvendes til disse renoveringer er, at et ståltag er nemt at montere ovenpå det gamle tag.

 

Der er delte meninger om teglformede stålplader. Nogle mener, at ensartetheden på pladerne gør, at taget kan fremstå en smule "plastikagtigt". Andre mener, at lægger man ikke rigtige tegl, så skal man bruge en anden tagbelægning i stedet for at bruge en efterligning af tegl. Der er også folk, der mener, at teglformede stålplader er en god valgmulighed, da de er nemme at montere og billigere end andre tagbelægninger.


Beskyt dit ståltag mod rust 

For at beskytte ståltaget mod rust bliver pladerne overtrukket med en belægning af metal eller plast. Metalovertrækket kan være en varmeforzinkning eller galvanisering, som vi kender det fra tagrender og nedløbsrør. Stålet danner sammen med galvaniseringen et metalovertræk, der beskytter ståltaget mod rust.

 

Plastbelægningen bliver for det meste lagt oven på en i forvejen varmforzinket stålplade, hvilket derved giver en bedre modstandskraft overfor klimatiske påvirkninger og en bedre slidstyrke.

 


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk