FORSIDE / Tagmuligheder / Solfanger / Hvad er en solfanger?

Hvad er en solfanger

 

Sådan fungere et solfangeranlæg

En solfanger er et anlæg, som omformer solens stråler til varmt vand, til brug i dit hjem. Et solfangeranlæg består af to dele, en solfanger på taget og en varmtvandsbeholder, som opbevarer det varme vand indtil det skal bruges.

 

Et solfangeranlæg består af en absorber med en såkaldt selektiv belægning, der opfanger og fastholder solens stråler. Absorberen er monteret i en isoleret kasse med et dæklag af jernfrit glas, dette sikrer den bedste passage af solens stråler.

Der er til solfangeren tilkoblet en varmtvandsbeholder som opbevare det varme vand. Indimellem solfangeren og varmtvandsbeholderen er et lukket og isoleret rørsystem fyldt med væske. Væsken overfører varmen fra solfangeren til varmelageret ved hjælp af en cirkulationspumpe.

Der er installeret sikkerhedsventiler i systemet, som sikrer at, den til tider ekstremt varme væske, ikke beskadiger rørsystemet og varmtvandsbeholderen.

 

Solfangeranlæggets opgave er, at opfange solens stråler og omdanne dem til varme. Solen i Danmark har om året en indstråling på ca. 1200 KWh, det betyder at Danmark er et optiamlt land at benytte sig af solfangere i.

Der er stor variation i de forskellige anlægs ydeevne og pris og kvalitet hænger ofte sammen. Med de bedste anlæg på marked er kapaciteten på ca. 450-500 KWh om året, hvilket kan dække 70 % af husstandens varmtvandsforbrug på et år.

 

værdistigning på din bolig

Med en solfanger på taget kan gensalgsværdien på huset stige, når huset skal sælges. Grunden til dette er at den alternative energiform sænker udgifterne til varmt vand. En solfanger med en kapacitet på 450-500 KWh om året, kan levere 70 % af varmtvandsbehovet til husstanden, under forudsætning af, at solfangeren er placeret på en sydvendt tagflade, som har en hældning på 450.

 

Nedenfor kan du se en simplificeret tegning af, hvordan systemet fungerer.

 

 


Array

VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk