FORSIDE / Tagmuligheder / Solfanger / Hvad er besparelsen med en solfanger?

Hvor meget kan jeg spare med en solfanger

 

Der er mange penge at spare ved investering i et solfangeranlæg, allerede det første år efter monteringen.

Det daglige forbrug af varmt vand for en person er ca. 50 liter. Hvis vandet i husstanden bliver opvarmet med olie, og husstanden består af 4 personer, er besparelsen på 3.500 DKK om året.

Hvis vandet derimod bliver opvarmet med el, kan en familie på 4 personer spare 6.000 DKK om året. Hvis du vælger at benytte et kombineret anlæg til brugsvand og rumvarme er der yderligere penge at spare.

 

Med et solfangeranlæg kan du med fordel slukke for fyret i sommerperioden, fordi der er så mange solskinstimer på denne tid af året. Du sparer også på din el regning ved at slukke for fyret, da det bruger en del el. Hvis du desuden vælger at investere i et anlæg, som kombinerer varmt vand og rumvarme, vil du kunne spare endnu mere ved at slukke fyret om sommeren, dette anlæg sender nemlig den overskydende varme ud i huset, så det bliver opvarmet.

 

Historisk set er elpriserne i de sidste 40 år steget med 7 % om året, hvilket må siges at være en kraftig prisudvikling, ligeledes er priserne på andre fossile brændstoffer steget. Dette giver en endnu større grund til at investere i et solfangeranlæg, fordi denne udvikling ikke ser ud til at vende.

 

Ud over den økonomiske gevinst, der er ved et solfangeranlæg, er der også en besparelse på vores ressourcer og udslippet af CO2. Vi har i lang tid hørt, at vi skal spare på vores ressourcer, og det bliver ikke mindre i fremtiden. Jordens energidepoter er begrænset, men solen som den primære energikilde til jorden er ikke begrænset. Solen er nemlig en uudtømmelig energikilde, som vil blive ved med at skinne i ca. 7 millioner ud i fremtiden. Derfor må vi os anse solen som vores fremtid inden for energi. Så med et solfanger anlæg sparer du med måde økonomisk men også ressourcemæssigt.


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk