FORSIDE / Tagmuligheder / Solceller / Før du køber solceller

FIND DIN LOKALE TAGPROFF

TagProfferne er håndværkere med en certificeret uddannelse i alle aspekter af tagkonstruktioner.

FIND TAGPROFF

Før du køber solceller


Solcelleanlæg har længe været blandt de absolut bedste alternative energiformer til olie og gas. Netop derfor er salget af solcelleanlæg vokset eksplosivt herhjemme. Går du med planer om at kaste dig ud i den energibevidste investering, er det dog vigtigt med den rette vejledning. Ellers risikerer du at stå tilbage med et kostbart solcelleanlæg, som ikke udnyttes optimalt. Vi rådgiver derfor, at man altid tager kontakt til en professionel installatør som kan vejlede dig i den komplicerede beslutning det er, at investere i solceller. Nedenfor har vi opstillet en række faldgruber, som du bør være opmærksom på inden du som førstegangskøber kaster dig ud i den energibevidste inverstering.

 

Placering af solcelleanlæg

Det første du skal være opmærksom på, er, om huset er egnet til et solcelleanlæg. Solcelleanlæg er utroligt følsomme over for skygger. Derfor er placeringen af dit solcelleanlæg utroligt vigtigt for solcelleanlæggets ydeevne. For at sikre optimal ydeevne skal solcelleanlægget således placeres, så det bliver så solbeskinnet som muligt. Skemaet nedfor viser solcellers procentuelle årlige produktion ved forskellige hældninger og retninger. Af den fremhævede markering fremgår det, at for optimal udnyttelse skal solcelleanlægget vende mod syd, sydøst eller sydvest. Samtidig skal taget have en hældning i forhold til vandret mellem 15 og 60 grader.

 

 

 

Vest

V-SV

S-SV

Syd

S-SØ

Ø-SØ

Øst

Vandret (0)

86

86

86

86

86

86

86

15

84

89

93

94

93

90

85

30

81

90

97

99

97

91

82

45

77

89

97

99

98

90

79

60

72

85

93

97

94

86

73

75

65

77

86

89

86

78

66

Lodret (90)

57

67

75

77

75

68

58

Kilde: El Fra Solen

 

Love og regler

Før du investere i et solcelleanlæg er det vigtigt at undersøge om der er ting i lokalplanen, der strider mod opsætningen af et solcelleanlæg. For at undgå at spilde en masse tid på projektet, er det en god ide at tage kontakt til kommunen tidligt i forløbet og sikre, at der ikke gælder særlige bestemmelser for dit område.

 

Valg af leverandør

Inden du vælger at investere i et solcelleanlæg er det vigtigt, at du finder den rette leverandør så du er sikker på, at den medfølgende garanti også er gældende om ti eller tyve år. Vi anbefaler at du går efter leverandører, der har været på markedet i mange år. Solcelleanlægget skal gerne holde i mindst 20 år, så det er vigtigt at du vælger en leverandør du forventer stadig er at finde på markedet til den tid. Mange leverandører yder 25 års garanti på solcellerne, så hvis dit solcelleanlæg går i stykker efter 15 år, og leverandøren i mellemtiden er gået konkurs er garantien reelt værdiløs.

 

Fokuser på ydeevne

Hvis du vælger at investerer i et solcelleanlæg kan du i store træk fokusere på anlæggets ydeevne målt i wattpeak. Dette tal fortæller dig noget omkring, hvor effektive solcellerne er. Grunden til dette er vigtigt er, at ydeevnen kan svinge lige fra 100 til 300 wattpeak, alt afhængig af prisen og kvaliteten på solcellerne. Du skal derfor have solcelleanlæggets ydeevne med i betragtningerne og ikke lade dig stirre blind på solcelleanlæggets umiddelbare udsalgspris.

 

Undersøg hvor stort et effektivitetstab, du kan forvente i løbet af anlæggets levetid

Med et solcelleanlæg vil du igennem anlæggets levetid opleve et effektivitetstab, det vil sige at solcellerne over tid vil producere mindre og mindre strøm. Når du skal vælge solcelleanlæg er det derfor ikke ligegyldigt om du kan forvente et effektivitetstab på 20 pct. eller 70 pct.

 

Yderligere information

Det er en kompliceret beslutning at investere i solceller og der er mange ting at overveje. Derfor tilbyder vi et gratis og uforpligtende møde med en af vores TagProffer. Alle vores TagProffer har omfattende viden om solceller og rådgiver dig gerne i alt omkring dit projekt og giver dig inspiration og indblik i dine muligheder. Ring straks på 96 49 44 34. Vi sidder ved telefonen Man – Fre 8:00 – 21:00 klar til at svare på alle dine spørgsmål. Du kan også klikke her og bestille et møde med TagProffen i dit lokale område


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk