FORSIDE / Tagmuligheder / Eternitplader

FIND DIN LOKALE TAGPROFF

TagProfferne er håndværkere med en certificeret uddannelse i alle aspekter af tagkonstruktioner.

FIND TAGPROFF

Eternitplader
Eternitplader er fremstillet af fiberarmeret cement og findes i farverne grå, sort, rød og brun. Du har med stor sikkerhed set tage i Danmark med eternitplader, hvoraf den bølgeformede type er den mest populære herhjemme. Selvom de bølgeformede eternitplader dækker mange danske hjem, findes de også i andre former. Du har måske også lagt mærke til mos og alger på eternitplader, når du har kigget lidt på andre huse og dets tage. Det bør ikke afskrække dig fra at vælge eternitplader som tagbeklædning på dit nye tag. En  algebehandling kan som regel kan fjerne problemet med alger nemt, så dit tag ser indbydende ud, når man kigger på det.

 

Har du stadig en dårlig fornemmelse omkring denne type tagbeklædning, kan det skyldes en reel bekymringEternitplader eller fibercement, som de også kaldes, indeholdt tidligere asbest, hvilket er sundhedsskadeligt. Det har dog været forbudt siden 1988. Brugen af asbest i eternitplader blev betydeligt begrænset allerede i 1986, og eternitplader helt uden asbest har siden 1984 været tilgængelige på markedet.

 

Fiberrige eternitplader
I dag produceres eternitpladerne med fibre, som er ufarlige for helbredet. Det er cellulose- og plastfibre, der bliver anvendt i eternitplader i dag, og fibrene er så store, at de ikke kan komme ned i lungerne og gøre skade. Mange gamle plader indeholder dog stadig asbest, så det er vigtigt, at man undersøger taget nærmere, inden man går igang med at arbejde med det.

 

Man kan undersøge om husets eternitplader indeholder asbest ved at kigge på oversiderne på pladerne. På oversiden vil der nemlig være trykt et nummer med 5-10 cifre, og er det første tal 4 eller 5, så indeholder eternitpladerne ikke asbest. Hvis det første tal er 0 eller 1, så er tagbelægningen fremstillet med asbest. Vi kan hjælpe til med at tjekke dit tag, så du er helt sikker på at det ikke skader din families helbred.

 

Eternitplader bruges udover tagdækning også til gavl- og facadebeklædning. Overvejer du at få eternitplader på dit tag, er det vigtigt at undersøge om dit tag kan klare eternitplader. Vi kan hjælpe dig med at undersøge hvorvidt dit tag er klar til eternitplader.
Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om eternitplader og fibercement. Vi kan rådgive dig fra start til slut, så du får et tag der passer til dit hus. Det er helt normalt at have mange spørgsmål omkring eternitplader, især fordi asbest engang har været en del af eternitplader. Vi svarer gerne på dine spørgsmål og får afklaret alt inden du udskifter eller renoverer dit tag.


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk