FORSIDE / Tagmuligheder / Betontagsten

FIND DIN LOKALE TAGPROFF

TagProfferne er håndværkere med en certificeret uddannelse i alle aspekter af tagkonstruktioner.

FIND TAGPROFF

Betontagsten


Betontagsten er i dag det mest almindelige valg, når der lægges nyt tag i Danmark. Årsagen til at betontagsten er populært skyldes først og fremmest prisen, som ligger lavere end mange andre tagtyper. Dette betyder ikke, at betontagsten kræver en større vedligeholdelse, da holdbarhed og behov for vedligeholdelse minder om teglsten. Dog kan farven på betontagstenen med årene falme lidt, og den er i forhold til teglsten ikke så modstandsdygtig overfor alger og mos grundet den mere
ru overflade på betontagstenen. På baggrund af dette, kan tage med betontagsten holde i op til 50 år, hvis det er lagt korrekt og bliver vedligeholdt på den rigtige måde.

 

Brugen af beton til produktion af tagsten startede i midten af 1800-tallet, da der var mangel på lertagsten i centraleuropa. Det var dog først pga. boomet i byggeriet i 1950-60'erne, at betontagstenen for alvor vandt frem.
I dag bliver betontagsten også brugt rigtig flittigt, da der bliver fremstillet nye typer af betontagsten. Især på nybyggeri kan du se tage med betontagsten, hvor den flade type i særdeleshed er populær. Den passer til de mange typer af huse som bliver bygget, da betontagsten også fås i mange forskellige typer farver. Det gør det nemmere, at vælge betontagsten fremfor andre typer af materialer til tag.

 

Betontagsten er fremstillet af en blanding af sand, flyveaske, vand, cement og farvestof, som derefter bliver støbt til tagsten. Betontagsten bliver også kaldt for cementtagsten, så hvis du støder på det ord, skal du blot vide, at det er det samme.

 

Et tag af betontagsten er ligesom teglsten et tungt tag, og det er derfor vigtigt at sikre sig, at husets bærende vægge og tagkonstruktionen kan holde til den øgede belastning.Vi kan hjælpe dig med at undersøge dit tag, så du ikke støder ind i problemer med betontagsten og den øgede belastning.

 

Betontagsten findes som førnævnt i mange forskellige former og farver, og hvis man ser på den rene materialepris i forhold til teglsten, så er prisen noget lavere end tegl. Man skal dog huske på, at den samlede pris på et nyt tag også afhænger af andre forhold, som tagkonstruktionen, arbejdsløn, stilladsleje m.m. Vi kan hjælpe dig med de mange overvejelser, der spiller ind når du skal have et nyt tag eller renovere dit eksisterende. Kontakt os i dag for at høre nærmere og få en uforpligtende samtale om dit tag. Vi kan svare på dine mange spørgsmål omkring betontagsten, så du hurtigere kan få klarhed omkring dit tag.

 


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

  • Kan udføre alle typer tagarbejde
  • Kan rådgive om valg af tagløsning
  • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk