FORSIDE / Hvad koster et nyt tag? / Tag priser

FIND DIN LOKALE TAGPROFF

TagProfferne er håndværkere med en certificeret uddannelse i alle aspekter af tagkonstruktioner.

FIND TAGPROFF

Tag priser

 

Prøv vores tagberegner her og find din Tagpris!

 

Når du har besluttet dig for at skifte eller renovere dit tag, så står du overfor at skulle vælge, hvilken tagbelægning, du vil have på dit tag. Der er stor prisforskel på de forskellige materialer hvilket du kan se nedenfor. I sidste ende beror dit valg på, dine præferencer, økonomi samt byggetekniske bestemmelser.

 

Nedenstående er en beskrivelse af de forskellige tagbelægningstyper, samt hvad prisniveau de ligger i.

Med nedenstående skema har du mulighed for at sammenligne de forskellige tagpriser, du kan bruge tabellen som et redskab når du skal indhente tilbud fra forskellige håndværker.

 

Forskellige tagtyper                                          pris som forholdstal (højeste tal svarer til højeste pris)

 1. kobbertag                                                     10                                

 2. naturskifertag                                                8

 3. zinktag                                                          7-8

 4. tegltag                                                           6-7

 5. betontag                                                        5-6

 6. stålpladetag                                                  2-3

 7. bølgeeternittag                                              3-4

 8. skifereternittag                                               5-6

 9. tagpaptag                                                       2-3

Kobber og Zink

Kobber eller zinkplader bruges primær til renoveringer af ældre bygningerne og til moderne huse. Begge materialer er meget holdbare og har en levetid på ca. 80-100 år. De kan stort set formes efter behov og kan bruges til taghældningen helt ned til 1-2 grader. 

 

Naturskifer

Naturskifer har været anvendt til facade og tag i tusindvis af år, da naturskiffer er et meget hårdfør og holdbart materiale. Den har en forventet levetid på over 100 år. Et skifertag er det mest stormsikre tag, du kan lægge og kræver ingen vedligeholdelse. Priserne på naturskiffer kan variere alt afhængig af, hvor i verden skifferen kommer fra.

 

Teglsten

Teglsten er lavet af ler, som er brændt ved en meget høj temperatur. Det er et naturmateriale uden bindemidler og tilsætningsstoffer. Brændingen af teglstenen ved høj temperatur giver en meget stærk sten, som næsten er vedligeholdelsesfri. Der er en forventet levetid på ca. 50-70 år.

 

Betontagsten

Betontagsten er lavet af sand, vand og cement, der er blandet til beton, og derefter støbt til tagsten. Betontagsten har typisk vingefacon og ligner til forveksling teglsten - dog ligger prisen på betontagstenen lidt under teglsten. Med hensyn til holdbarhed er der ingen væsentlig forskel, og der er som på teglstenen en forventet levetid på ca. 50-70 år. Farven på betontagsten kan med årene falme lidt, og grundet den ru overflade, er betontagsten ikke så modstandsdygtig over for alger og mos som en teglsten er.

 

Stålplader

Stålplader er et let tag. Det kan lægges oven på et eksisterende tag, dette kaldes en tag-på-tag løsning. En tag-på-tag løsning udføres ved, at skrue nye lægter på det gamle tag og derefter montere det nye tag oven på det gamle. Man sparer herved omkostningerne til nedtagningen af det gamle tag, som så kan fungere som et slags undertag. Vælger man denne løsning, skal man være opmærksom på, at man ikke har muligheden for at efterse tagkonstruktionen for evt. skader, inden det nye tag monteres.

Desuden kan stålbeklædningen besværliggøre en evt. brandslukning, da stålpladerne lukker ilden inde, så branden kan udvikle sig eksplosivt. Resultatet bliver tit, at hele bygningen bliver nedbrændt. 

 

Eternitplader

Eternitplader er lavet af fiberarmeret cement, og de fås i mange forskellige former og farver. Den mest populære er den bølgeformede plade. Alger og mos ses tit på eternitplader, men som regel kan det klares med en algebehandling. Tidligere indeholdt eternitplader asbest, men gør det ikke mere, det produceres idag af andre materialer. 

 

Tagpap

Tagpap er fremstillet af asfaltimprægneret polyester, som har fået et lag af skifer eller stengranulat for at beskytte mod solens stråler. Tagpap er et let tag og fås i dag i mange forskellige farver - den mest almindelig farve er dog stadig sort. Forventet levetid på tagpap er ca. 30-40 år.

 

Som du kan se af ovenstående skema, kan tag priser variere meget. Prøv derfor vores tagberegner, som giver dig en indikation om, hvad priser, der er på dit ønskede tag.

 

Beregn prisen på dit nye tag her!

 

   
Ståltag                                                      Naturskifertag med solfangere

 

 

 


VI SIDDER KLAR VED TELEFONEN

96 49 44 34

Man - Fre 08:00 - 16:00

BESTIL OPRINGNING

SKRIV TIL OS

Vælg en Tagproff - fordi:

 • Kan udføre alle typer tagarbejde
 • Kan rådgive om valg af tagløsning
 • Er engageret og serviceorienteret

BEREGN PRIS PÅ NYT TAG

KONTAKT

TAGPROFFERNE

TagProfferne

Jellingvej 11

9230 Svenstrup

Tlf.: +45 96 49 44 34

Fax: +45 96 52 01 11

E-mail: info@tagprofferne.dk